Categorii produse
Adresa magazin:
PCZONE
Str. Mecet nr. 47B, parter, Program :L-V: 10-19
 
Telefon
0726.768.889

Reparatii laptopuri

  

Ce reparam?

PC Zone este cel mai important magazin online din Romania care are si un service profesional pentru laptopuri, desktopuri monitoare TFT, imprimante, copiatoare. De asemenea PC Zone este importator si distribuitor de componente de laptop displayuri LCD / LED, tastaturi, alimentatoare, balamale, coolere. Oferim produse originale, noi cu garanƫie, de calitate net superioară, care satisfac peste 90% din solicitări.

Ce reparam :

Servicii software pentru laptopuri si desktopuri

Service-ul este dotat cu aparatura profesionala, statii profesionale infrared BGA pentru reworking, masini de lipit / dezlipit cu aer cald, generatoare de semnal, osciloscoape , programatoare , testere diverse

Pentru a solicita efectuarea service-lui la echipamente aflata in garantie sau la echipamente care nu au garantie va rugam sa folositi Formularul de Intrare in Service

Etape si metoda de reparatie

Diagnosticarea

Este gratuita si presupune testarea sistemului pentru a depista daca defectul este de natura hardware sau software, dezasamblarea si curatarea acestuia (doar pentru defectiuni hardware), localizarea cu exactitate a defectelor existente. In urma diagnosticarii, clientul este instiintat asupra costului total pe care il presupune reparatia (piese plus manopera). Diagnosticarea este gratuita pentru toate laptopurile pe care le solutionam cu acceptul clientului, caz in care clientul va plati numai pretul reparatiei.

Curatarea

Curatarea sistemului este un serviciu foarte important ce nu trebuie ignorat de nici un posesor de notebook. Foarte multe defecte ireparabile ale placii de baza apar tocmai din cauza neefetuarii la timp a acestei operatiuni.

De regula, un notebook murdar se incalzeste foarte tare si se opreste brusc. Nu incercati racirea cu ventilatoare suplimentare (acestea nu reusesc sa asigure fluxul de aer necesar bunei functionari a sistemelor de racire interne) sau o curatare in regim propriu daca nu aveti experienta in domeniul sistemelor portabile. In ambele cazuri puteti deteriora foarte grav placa de baza a sistemului.

Curatarea aparatului se face in 2 moduri:

  1. Prin dezasamblare partiala - aceasta cuprinde dezasamblarea partiala a aparatului pana la accesarea sistemului de racire si curatarea acestuia, costul interventiei - 100 RON
  2. Prin dezasamblare totala - aceasta cuprinde dezasamblarea totala a sistemului, curatarea  tuturor subansamlelor si asamblarea perfecta a aparatului, costul interventiei - 150 RON

Fie ca vorbim despre placi de baza care nu pornesc sau placi de baza care nu functioneaza corespunzator, majoritatea defectelor pot fi reparate la noi in service.

Placa de baza

Daca reprezentantii unui service de calculatoare va spun ca trebuie inlocuita placa de baza pentru ca aceasta este defecta, va recomanda sa faceti acest lucru pentru ca de cele mai multe ori ei nu repara placi de baza pentru sistemele notebook, in schimb noi va putem ajuta cu reparatia ei la un pret rezonabil.

O placa de baza defecta se poate manifesta in diverse moduri dintre care amintim: 

Cel mai des intalnite reparatii la placile de baza pe care le facem sunt:

Costul unei reparatii a placii de baza poate varia intre 300 si 500 RON in functie de defect, pretul il vom comunica in maxim 48 ore de la receptia echipamentului in service-ul nostru, exceptie doar in week-end cand perioada este de 72 ore

Pentru a solicita efectuarea service-lui la echipamente aflata in garantie sau la echipamente care nu au garantie va rugam sa folositi Formularul de Intrare in Service

 

Placa video

La majoritatea sistemelor notebook, placile video sunt integrate in placa de baza nefiind posibila inlocuirea acestora. Exista insa si situatii cand placile video se pot schimba insa reparatia lor este de cele mai multe ori solutia optima. Avem in dotare echipamente specializate cu care putem repara / inlocui chipurile video de pe placa video, statii profesionale de reworking cu infrarosu care nu distrug BGA-urile.

Placile video defecte se pot manifesta in diverse moduri dintre care enumeram: 

Exista doua tipuri de placi video pentru sistemele notebook in functie de constructie: placi integrate in placa de baza si placi video detasabile. Placile video detasabile se potrivesc la aparate din aceeasi clasa, identice. Foarte multe confuzii pornesc de la acest lucru. Retineti: in general nu se poate schimba placa video de la un laptop cu alta mai buna, decat in foarte putine cazuri, cand aceasta este detasabila si modelul respectiv de notebook a fost conceput de producator cu doua sau mai multe tipuri de placi video
Costul unei reparatii a placii de baza poate varia intre 200 si 500 RON in functie de defect, pretul il vom comunica in maxim 48 ore de la receptia echipamentului in service-ul nostru, exceptie doar in week-end cand perioada este de 72 ore.

Procesor

In cazul in care procesorul este defect, singurul remediu este inlocuirea acestuia. La notebook-uri intalnim trei situatii cu privire la schimbarea procesorului: prima situatie este aceea la care este nevoie de dezasamblarea totala a aparatului pentru a ajunge la procesor. In acest caz durata operatiunii de schimbare a procesorului este mai mare si, totodata, include si curatarea completa a sistemului, ceea ce implica un cost mai mare pentru aceasta interventie;  a doua situatie este aceea la care este nevoie de dezasamblarea partiala a laptop-ului pentru a ajunge la procesor. In acest caz durata operatiuni de schimbare a procesoruluii este mai mica, deci si costul interventiei este mai mic. Aici este inclusa si curatarea sistemului de racire; cea de-a treia situatie este cea in care procesorul este lipit pe placa de baza, situatie in care costul inlocuirii nu  justifica schimbarea acestuia, ci, mai degraba, schimbarea placii de baza.

Memorii

Schimbarea modulelor de memorie este de cele mai multe ori o operatiune simpla insa, daca nu este facuta corespunzator, se pot intampla multe lucruri nedorite.

Si aici intalnim mai multe situatii in care se poate schimba un modul de memorie: prima situatie si totodata cea mai simpla este aceea in care modulul este accesibil din exterior prin desfacerea unui capac; o situatie mai complicata este cea in care aparatul trebuie desfacut partial deoarece slotul de memorie nu este usor accesibil. Aceasta operatiune include si curatarea sistemului de racire; cea de-a treia situatie este aceea in care memoria este lipita pe placa de baza iar in acest caz, operatiunea de inlocuire este foarte complexa, iar costurile sunt mai mari.

Ecran LCD

Ecranul lcd este una dintre cele mai scumpe componente ale unui notebook si totodata una dintre cele mai fragile. In cazul in care ecranul este spart, singura solutie este inlocuirea acestuia.

Cele mai multe probleme care apar la acest subansamblu sunt cauzate de socurile mecanice, fiind ireparabile in majoritatea situatiilor. In cazul defectiunilor electronice reparatiile sunt posibile.

Un ecran lcd defect se manifesta in diverse moduri: dungi colorate orizontale sau verticale; lipsa imaginii, desi sistemul functioneaza pe monitor extern; ecranul nu este iluminat, imaginea fiind vizibila slab pe fundal; ecranul este iluminat slab, rosiatic.

Cel mai des intalnite interventii pe care le efectuam la ecranele lcd sunt: reparatii electronice la placa logica; inlocuire ecran; inlocuire diversi conectori; dezasamblare ecran si inlocuire lampa (CCFL); refacere sau inlocuire cablu de legatura dintre ecran si placa de baza; adaptarea ecranelor lcd compatibile in locul celor protejate (notebook-ul nu afisaza imagine decat pe ecranul original).

Manopera de inlocuire a unui ecran defect / spart este gratuita pentru displayurile achizitionate de la PCZONE, si de 60 RON pentru displayul cu care se prezinta clientul si ne solicita inlocuirea. Manopera de reparatie a partii electronice a displayului poate varia intre 100-300 RON in functie de situatie.

Tastatura

In cazul in care tastatura este defecta singura solutie este inlocuirea acesteia. De cele mai multe ori inlocuirea tastaturii este o operatiune simpla si se executa pe loc daca este disponibila. Cauza principala in deteriorarea tastaturilor o reprezinta curgerea de lichide peste taste.

O tastatura defecta se manifesta in mai multe feluri: una sau mai multe taste raman apasate; la apasarea unei taste se tasteaza mai multe caractere; una sau mai multe taste nu raspund la apasare; sistemul afisaza un cod de eroare specific acestei defectiuni chiar la pornire.

Interventia noastra in toate aceste cazuri consta in inlocuirea tastaturii care este gratuita pentru tastaturile achizionate de la noi si costa 50 RON pentru tastaturile cu care se prezinta clientul.